Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Momentum® Lifestyle Kuur

Momentum® is een effectief afslankprogramma voor mannen en vrouwen met overgewicht, maar ook voor mensen met een verkeerde vetverdeling. De dieetfase telt slechts 27 dagen, maar minstens even belangrijk:  dankzij het slimme 3 Fasenplan wordt het beruchte jojo-effect voorkomen.

Snel, veilig en effectief afvallen met Momentum®

Slank worden en slank blijven : twee doelen op zich. Om af te slanken en het streefgewicht vervolgens vast te houden, is meer nodig dan een tijdelijk dieet. Daarom heeft Momentum® een uitgebalanceerd 3 Fasenplan ontwikkeld. Geen wondermiddel, maar een effectief programma waarmee men op gezonde wijze - onder begeleiding van een gecertificeerd consulent - succesvol kunt afslanken en vervolgens leert om je behaalde streefgewicht te behouden. Eenvoudig, zonder hongergevoel en met minimaal effect op je sociale leven. 

Eenvoudig en met praktische recepten om makkelijk te combineren met het gezinsleven. Momentum® bevat de werking van natuurlijke stoffen vanuit onder andere de Ayurveda, de Chinese kruidengeneeskunde en de Orthomoleculaire geneeskunde. Het eindresultaat is een verantwoord en effectief afslankmiddel dat het omzetten van vet in energie bevordert terwijl het je hongergevoel vermindert. 

Hoe werkt het?

Momentum® is een verantwoord lifestyle programma, opgebouwd uit drie overzichtelijke fasen: een dieetfase, een stabilisatiefase en een levensfase, ondersteund met supplementen. 

De dieetfase, fase 1, duurt 27 dagen is ervoor om succesvol af te slanken, veelal op de gewenste plaatsen (buik, billen, benen, bovenarmen, heupen). Deze fase omvat een uitgebalanceerd dieet met smaakvolle (vetarme en koolhydraatarme) recepten in combinatie met twee voedingssupplementen : Carnitrin® en Momentum® Multi Vita. 

Tijdens fase 2 (21 dagen) wordt het dieet langzaam aangevuld om zo het nieuwe gewicht te stabiliseren. Tijdens deze periode wordt de hoeveelheid eiwitten en koolhydraten langzaam opgebouwd, om het beruchte jojo-effect te voorkomen en om nog vaak  enkele kilo’s te verliezen. 

Fase 3 - de levensfase - geeft handvatten en richtlijnen voor een slank, gezond en vitaal leven. Het is de zogenaamde advies- en bewustwordingsfase en het bestaat uit voedingsrichtlijnen, bewegingstips en voorbeeldrecepten om uw gezonde levensstijl vast te houden en dat de juiste balans gevonden wordt tussen goed eten en een gezond gewicht. Voorop staat dat u geniet van eten en natuurlijk van uw nieuwe gewicht! 

De supplementen

Carnitrin® als basis van fase 1 is een vloeibaar voedingssupplement met een samenstelling van water, L-carnitine, zinkgluconaat en citroenzuur, die het hongergevoel vermindert, de stofwisseling op peil houdt, de vetstofwisseling activeert en de ongezonde vetten aanspreekt. 

Momentum® Multi Vita is een breed vitaminen- en mineralensupplement met een uitgebalanceerde samenstelling. Momentum® Multi Vita ondersteunt het immuunsysteem en de algemene weerstand met een rijke dosering aan vitamine A, vitamine B12, vitamine B6 en vitamine C en vult waar gewenst tekorten in de voeding aan. Daarnaast zijn de in Momentum® Multi Vita aanwezige nutriënten biotine, folaat, magnesium en niacine goed voor de gemoedstoestand en draagt chroom bij aan de normale stofwisseling. 

Het dieet

Speciaal voor het programma heeft Momentum® een uitgebalanceerd dieet ontwikkeld. Niet alleen om gewicht te verliezen, maar vooral om jezelf een gezond voedingspatroon aan te leren. Het Momentum® dieet bestaat uit gezonde en smakelijke gerechten met veel groenten, fruit, vis en vlees. Geen maaltijdvervangers, maar gezond en eerlijk eten, waardoor het dieet eenvoudig is vol te houden en je gewoon bij je eigen slager, groenteboer of supermarkt je boodschappen kunt halen. Op www.mijnmomentum.nl  vind je regelmatig nieuwe recepten en in de handleiding van het programma zijn er in samenwerking met een chef-kok een aantal smakelijke weekmenu’s samengesteld. 

Voor wie?

Het Momentum® lifestyle programma is geschikt voor volwassen mannen en vrouwen die op verantwoorde wijze willen afslanken en gezond willen leven. Levensgenieters die houden van lekker eten en drinken, maar wel zodanig dat er balans is in het beweeg- en eetpatroon en daarmee ook in het gewicht. Door de speciale samenstelling van de supplementen spreekt Momentum® rechtstreeks de inactieve vetten aan, oftewel: de ongezonde vetten zonder enige functie, vaak op buik, billen, benen en heupen en bovenarmen. Het programma is daarom niet alleen geschikt voor mensen met overgewicht, maar ook voor mensen met een onregelmatige vetverdeling. Dus ook voor diegene die ‘alles’ al geprobeerd heeft, maar desondanks die paar hardnekkige kilo’s nog niet kwijt zijn is Momentum® wellicht de oplossing voor u! 

Wat kunt u verwachten?

Het Momentum® afslankprogramma bestaat uit 24 doses Carnitrin®, 45 Multi Vita capsules, een 3 Fasenplan (met een uitgebreide handleiding, tips & tricks en smakelijke weekmenu’s), een handig dieetoverzicht en een meetlint om de behaalde resultaten bij te houden. Basisuitleg door een gecertificeerd Momentum® consulent is inbegrepen, maar voor het beste resultaat adviseren wij naast het pakket óók de intensieve begeleiding bij INEVA total body. 

Begeleiding bij INEVA total body

De beste manier om de Momentum® afslankingskuur te volgen is met begeleiding van INEVA total body, door een gediplomeerde orthomoleculair gewichtsconsulent/ natuurgeneeskundige/ verpleegkundige, waarbij u regelmatig op consult komt. Naast een intake gesprek wordt in het consult een uitgebreide uitleg over Momentum® gegeven en krijgt u informatie over gezondheid en gewicht, voeding en beweging. U wordt gewogen en gemeten, de BMI wordt bepaald en uw doel wordt besproken. Daarnaast krijgt u uitgebreide oor- en lichaam- lasertherapie op maat om uw metabolisme nog meer te ondersteunen. Wat lasertherapie inhoudt, kunt u lezen op : lasertherapie

Daarnaast zorgt onze coaching ervoor dat u de motivatie (vast-) houdt om de afslanktherapie af te maken. Door combinatie van bovenstaande kunt u een hoge slagingskans verwachten: de motivatie blijft hoog en bloedsuikerspiegel wordt gestabiliseerd. 

Tevens kunnen de therapeutische behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar, waardoor de kosten relatief lager zijn mét begeleiding dan zonder! 

Duur? Absoluut niet! Reken eerst eens uit wat je elders betaald na 9 weken kuren en wat je daarvoor kreeg: Extra’s? Persoonlijke begeleiding? 8 tot 10% van je gewicht kwijt?         Geen honger? Recepten? Vergoeding van de therapeutische consulten? 

Inspiratie en motivatie Volgt u het Momentum® afslankprogramma of bent u van plan er binnenkort mee te starten? Kijk dan af en toe eens op www.mijnmomentum.nl. Hier kunt u op ieder moment van de dag nog meer inspiratie én motivatie vandaan halen. U vindt er onder andere nieuws, achtergrondinformatie, smakelijke recepten, handige tips en ervaringen van anderen.