Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Auriculo & lasertherapie bij gewichtsbeheersing

Auriculo & lasertherapie werken op basis van een reflextherapie waarbij bepaalde kernen in de hersenen worden gestimuleerd of tot rust gebracht worden (gesedeerd). Al sinds de jaren vijftig is bekend dat reflextherapie een invloed kan hebben op het behoefte-patroon van de mens. 

Het zet het lichaam aan tot verhoogde stofwisseling en vetverbranding en onderdrukt het hongergevoel (afname van eetlust) door bepaalde energiepunten in het oor, gezicht en handen te verwarmen, te stimuleren of juist te kalmeren. Daarnaast komen lichaamseigen morfinen vrij, het zgn. endorfine of het gelukshormoon. Hierdoor voelt u zich ontspannen en verzadigd en helpt het u mentaal door deze fase heen. 

Auriculo is ooracupunctuur. INEVA total body gebruikt in dit consult daarvoor verblijfsnaaldjes. Deze naaldjes worden in het oor geplaatst en zijn zeer klein, van chirurgisch staal en nikkelvrij. De naaldjes blijven ongeveer 10 dagen tot 3 weken in het oor aanwezig en worden bedekt met een klein rond pleistertje. Eenmaal thuis kunt u de behandeling voortzetten d.m.v. acupressuur: het masseren van dit pleistertje!

Lasertherapie is een hoge bundel van licht, infrarood, die dezelfde punten in het oor kan behandelen als met auriculo. Het voordeel is echter dat er meer punten behandeld kunnen worden en dat deze helemaal pijnloos is. Er is geen kans op infecties, geen irritatie of allergische reacties. Bovendien is het volkomen onzichtbaar.

Bijwerkingen

Het lichaam verwijdert bepaalde (afval-)stoffen uit het lichaam. Dit kan tijdelijk gepaard gaan met:

Contra indicaties

De lasertherapie is niet geschikt in geval van: