Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Pijnbestrijding

Wat is pijn?

Het is erg moeilijk om een goede definitie over pijn te geven. Er zijn twee begrippen die vaak worden gebruikt:

  1. Pijn is een onplezierige, sensorische en emotionele ervaring.
  2. Pijn is wat de patiënt zelf zegt dat het is. Oftewel:

Pijn is au

- prof. Crul, 1999

Vele mensen worstelen met pijn. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 1 op de 5 Nederlanders te kampen heeft met chronische pijnklachten. Pijn is het meest voorkomende symptoom van ziekte. Vaak onnodig en gelukkig goed te behandelen. 

Pijnbestrijding bij INEVA total body

Laten we zeggen dat u vandaag besluit uw huis grondig te reinigen. Wat een heerlijk gevoel: het huis écht schoon! Dus u springt er boven op met al uw schoonmaakspullen en u bent start klaar om de vloeren te schrobben, voegen schoon te maken en het karpet te stofzuigen. De ideeën klinken geweldig, maar als u eenmaal begint, realiseer u zich dat, hoe hard je ook schrobt, het huis aan het eind van de dag er niet fantastisch uit zal zien. 

Waarom niet?

Omdat u bent vergeten eerst alles te inventariseren en te organiseren. Er liggen overal stapeltjes, de vuile was ligt op een hoop, er zijn borden die afgewassen en opgeruimd moeten worden en er ligt speelgoed verspreid over de vloer. Grondige reiniging klonk als een leuk idee, maar zonder eerst te inventariseren, wordt de hele schoonmaakklus niet echt effectief.

Als alles vrij stroomt, is er geen pijn. Als er pijn is, dan stroomt alles niet vrij.

Traditionele Chinese gezegde.

INEVA total body werkt met een behandeling die éérst alles inventariseert, waarna er een staat van evenwicht gecreëerd kan worden, zodat energie kan stromen waar het nodig is om het lichaam voor te bereiden om te genezen. Deze inventarisatie gebeurt met de Acugraph. Als dit éérst wordt gedaan heeft de behandeling van uw schouderpijn, uw knieklachten of de instabiliteit van de onderrug meer effect. Dit is dus het grote verschil met andere pijnbestrijdingstherapieën waar direct naar de hoofdklacht wordt gekeken.

pijnbestrijdingNa een evenwicht te hebben gecreëerd in het lichaam, gaan we verder met stap 2: de hoofdklacht, het symptoom waar u last van heeft. Dit allemaal in hetzelfde consult. Het maakt daarbij niet uit of er sprake is van acute of chronische pijn.

In de praktijk zijn er diverse pijnbestrijdings-methoden aanwezig om u te helpen. Afhankelijk van de soort pijn wordt samen, dus in overleg met de cliënt, de behandeling ingezet. Deze kan onder andere bestaan uit: