Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Massage

Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Een stijve nek, een pijnlijke rug, spierpijn, vermoeidheid, lusteloosheid. Deze klachten komen voort uit lichamelijke en/of geestelijke inspanning. Deze inspanning wordt bewust (maar vaak geheel onbewust!) geleverd tijdens bijvoorbeeld werk, sport en het ondergaan van stress. Een massage kan verlichting bieden en bijdragen aan herstel en onderhoud van het lichaam.

zwangerschapsmassage
stenen voor hot-stones massage
wit gezicht met hoofdpijn
gemasseerde schouder
diverse benodigdheden voor aroma-touch-therapie

Massage is waarschijnlijk de oudste therapie die de mens kent en het is de laatste jaren uitgegroeid tot een behandelmethode ter verbetering en behoud van de gezondheid.

Klachten

Massage werkt zeer ontspannend bij stress. Pijnlijke spieren worden weer soepel en elastisch. Daarnaast vindt er een beïnvloeding plaats van diverse processen in het lichaam, bijvoorbeeld: bloedsomloop, stofwisseling en ademhaling. Die beïnvloeding van processen heeft als doel de algehele gezondheid en het welzijn te verhogen, waardoor er een afname van de klachten zal plaatsvinden.

Zo werkt massage gunstig op lichaam, geest en gevoel en door de ontspannende werking van massage wekt het energie op! Spanning en stress kosten namelijk energie. Eigenlijk heel logisch dus, dat men zich na een massage vitaler voelt.

Het was heel professioneel en heel erg lekker, heel ontspannend, echt een aanrader.

- Mw. Lubke

Lichamelijke klachten kunnen soms een diepere oorzaak hebben. Een massage kan niet altijd deze diepere oorzaak wegnemen. Wel kan door massage een start worden gemaakt. Ook kunnen aanvullende therapieën geadviseerd worden. Zo is uw 'total body' bij ons in goede handen.

Preventief

Bij een massage wordt gauw gedacht aan het verhelpen van klachten. Toch werkt massage ook heel preventief. Want massage helpt bij ontspanning en vermindert stress en stress is een van de belangrijkste oorzaken van veel aandoeningen. Daardoor is massage niet alleen belangrijk ter bestrijding van klachten maar zeker ook ter voorkoming van klachten.

Verschillende Massages

Bij INEVA total body kunt u natuurlijk kiezen voor een omschreven massage die u aanspreekt, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Naast de therapeutische massages zijn onze massages veelal gericht op ontspanning en onthaasting waarbij iedere persoon een individuele behandeling krijgt. Technieken uit verschillende massagevormen zullen daarom zo nodig gecombineerd worden aan de hand van uw wensen en/of klachten.

In principe is massage geschikt voor iedereen. Er kunnen echter situaties voorkomen waarin bepaalde massagetechnieken niet toegepast mogen worden. Daarom wordt voorafgaande de massage een (kleine) anamnese afgenomen.

Gedurende de massage wordt de slip aangehouden. Er wordt met respect behandeld, zoals alle behandelingen in de praktijk. Erotische massages worden niet gegeven.