Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

De eenmalige consulten 

Voor veel mensen speelt voeding en eten een belangrijke rol in het dagelijks leven. We eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast is eten ook een sociale activiteit of een manier om jezelf afleiding te geven. Op het wel of niet ontstaan van overgewicht is uw leefpatroon m.b.t. bijvoorbeeld beweging, sporten, werk en stress van grote invloed. 

Daarnaast is het van groot belang hoe uw voedingspatroon eruit ziet: wat, wanneer hoe vaak, hoeveel eet u?

Veertig procent van de Nederlanders heeft in lichte of in een ernstige mate last van overgewicht. Wie overgewicht heeft, loopt meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes mellitus), gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, enz. 

Afvallen 

Afvallen is voor bijna iedereen een kwestie van veranderen van de eetgewoonten. Door minder calorieën op te nemen dan het lichaam nodig heeft en extra te bewegen, verdwijnt beetje bij beetje het teveel aan vet.

Afvallen moet echter wel verantwoord gebeuren. Ons lichaam heeft dagelijks voldoende voedingsstoffen, waaronder vitaminen en mineralen, nodig. Ze zijn noodzakelijk om gezondheidsrisico’s te vermijden. Bovendien mag het lijnen niet te ingewikkeld zijn.

Bij een slecht aangepast dieet kan een snelle afname van de magere massa (= spieren, vocht en botten) geconstateerd worden vanwege het gebrek aan eiwitten in de voeding. De spierafname begint met 'watten in de benen' en een herhaaldelijk slap gevoel. Tegelijkertijd blijft uw vetmassa gelijk of neemt zelfs toe. Het lichaam wordt vormloos. 

Om op een verantwoorde wijze gewicht te verliezen kunt u vertrouwen op de professionele ondersteuning van INEVA total body. De uitgebreide behandelingen zijn op deze site beschreven.

Zèlf, met ondersteuning

Een weg tussen de aangeboden (uitgebreide) behandelingen en zelf aan de slag gaan door regelmatig te bewegen en een gezond en caloriearm dieet samen te stellen,kan ook! Ook voor eenmalige behandelingen / consulten kunt u bij INEVA total body terecht.

En wilt u graag iets heel anders dan wat hier beschreven staat, ... bedenk dan dat er heel veel mogelijk is bij INEVA total body. Neemt u dan even vrijblijvend contact op?

De eenmalige consulten

Eenmalige gewichtsbehandeling met laser of ooracupunctuur

Misschien heeft u een voedingsrichtlijn ontvangen waar u nét dat kleine beetje extra ondersteuning bij nodig heeft……..Of u wilt zelf even een stap op de plaats maken en heeft daarvoor een steuntje nodig……Of u vindt het prettig om regelmatig onder controle te blijven en wenst daarbij een behandeling met laser of ooracupunctuur…..Naar eigen behoefte ontvangt u eenmalige behandelingen met laser of ooracupunctuur. Tijdens deze consulten kunt u ook worden gewogen en gemeten. Door deze controle wordt u op een juiste manier begeleid: gewichtsafname mag niet te langzaam gaan, maar ook niet te snel! 

Voedingsadvies

Een andere mogelijkheid is een eenmalig advies, waarbij u een week uw voeding bijhoudt in een voedingsdagboek. Tijdens een consult wordt dit uitgebreid besproken en verbeterpunten worden aangegeven. Tevens wordt er met een professionele weegschaal gewicht, vet, spieren en BMI gemeten. Met nieuwe bruikbare informatie keert u weer huiswaarts. 

Weeg- en meetconsult 

Tijdens dit consult wordt u gewogen en gemeten zodat u op deze manier ‘een stok achter de deur’ ervaart. Zo wordt uw gewicht onder controle gehouden. Enkele vragen kunnen natuurlijk worden beantwoord en er kunnen tips worden gegeven over hetgeen waar u in het dagelijkse leven tegen aan bent gelopen.