Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Werkwijze

Vóór de eerste behandeling

Alle vragen die u vooraf heeft, kunt u stellen met behulp van het contactformulier op de contactpagina. Ook kunt u een vrijblijvende afspraak maken als u meer informatie wenst, of ons gewoon even bellen.

Tijdens het eerste contact, meestal telefonisch, wordt de zorgvraag opgesteld. Een kind met overgewicht heeft een andere zorgvraag dan iemand met een burn out of iemand die van zijn rookverslaving af wil. En iemand met darmklachten heeft een andere zorgvraag dan een vrouw die graag zwanger wil worden of die ‘gewoon’ een ontspanningsmassage wil hebben.

Aan de hand van de zorgvraag wordt een eerste afspraak met u gemaakt. Vervolgens ontvangt u een vragenformulier per mail. Komt u voor een ontspanningsmassage, ontvangt u natuurlijk een andere (en kortere!) vragenlijst dan voor een natuurgeneeskundig consult.

Tijdens het eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt uw verhaal met klachten en voorgeschiedenis gehoord en daar waar nodig de vragen van het vragen-formulier verder verduidelijkt.

Daarna wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Daarnaast kunnen er aanvullende onderzoeken plaatsvinden volgens natuurgeneeskundige en Chinese methoden, of bloed- of ontlastingsonderzoeken.

In principe vindt tijdens dit consult ook de eerste behandeling plaats. Aan de hand van bovenstaande (de anamnese) wordt een behandelplan opgesteld. De behandelingen kunnen bestaan uit lichaamsacupunctuur, ooracupunctuur, micro-electro-therapie, lasertherapie, massage, supplementen, voedingsadviezen, etc. Dit alles natuurlijk afhankelijk waarvoor u komt.

Vervolgconsulten

Het voorgaande consult wordt geëvalueerd en de behandeling wordt gecontinueerd. Afhankelijk van de klacht en diagnose kan het zo zijn, dat hoe meer inspanning u zelf wilt/kunt leveren voor uw herstel, hoe sneller dit zal gaan. Dit is voor iedereen verschillend. Over het algemeen geldt het volgende: hoe langer de klacht aanwezig is, hoe langer het herstel kan duren, en andersom.

INEVA total body probeert niet alleen te werken aan uw actuele klacht / zorgvraag (dus symptomatische behandeling), maar zeker aan de onderliggende reden van uw klacht.
Ieder consult wordt met u het behandelplan, de voortgang en resultaten besproken, zodat u weet waar u aan toe bent.