Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Thaise voet- en onderbeenmasassage

Thaise voet- en onderbeenmassage is een zeer effectieve therapeutische massage gebaseerd op de voetreflextherapie. Deze intensieve massage combineert op unieke wijze meridiaan- en reflexzonetherapie wat ervoor zorgt dat o.a. de organen, zenuwstelsel, lymfesysteem en hormoonstelsel gestimuleerd worden.

Herkenbaar?

Vermoeide voeten en een zwaar gevoel in de benen; het zijn veelgehoorde klachten. Niet zo vreemd, want onze voeten en benen moeten voortdurend ons lichaam dragen. Een dagje braderie, extra gewicht tijdens de zwangerschap, luchtdruk tijdens de vliegreis, of uw werk veroorzaakt dat u een hele dag moet staan.

Onze voeten dragen ons elke dag, jaar in jaar uit, warm of koud weer. We stoppen ze weg in sokken en schoenen en besteden er zo weinig aandacht aan. Onze trouwste onderdanen hebben het dikwijls zeer zwaar te verduren en we hebben de neiging er alleen naar om te kijken als er iets dreigt fout te lopen of als we last krijgen van onze voeten.

Achtergrond

In het Oosten hebben ze echter een andere visie op voeten waar wij nog echt iets kunnen van leren. Volgens de Oosterlingen zijn onze voeten een volwaardige en volledige representatie van de energie in het hele lichaam. De voeten vormen in feite de spiegel van het lichaam. De Thaise voet- en onderbeen massage is een mengeling van enerzijds de invloed van yoga uit India en anderzijds de kennis van acupunctuur uit China, Oosterse geneeskunst van 6000 jaar terug. De Thai waren zich bewust van het belang van hun voeten en benen voor hun gezondheid en genezing én de heilzame werking die massage hierop heeft. 

De Massage

Deze massage richt zich niet enkel op de voeten, maar ook op de benen tot en met de knie. De massage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om op te warmen, daarna volgen verschillende handgrepen en massagetechnieken plus drukpuntmassage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vingers, duimen en handen. Uniek aan deze behandeling is het gebruik van handgemaakte houten massagestokjes om de reflexpunten op de voet nog effectiever te stimuleren. 

Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn wat zou kunnen wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van een aromatische massagecrème of olie die voor een bijkomend verfrissend en vitaliserend effect zorgt.

Voor het hele lichaam

Doordat op unieke wijze meridiaan- en reflexzonetherapie worden gecombineerd wordt door deze massage het hele lichaam verzorgd. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool en worden meegenomen in deze massage. Zo activeert een Thaise voet- en onderbeenmassage het natuurlijke genezingsproces, verbetert het de doorbloeding en stimuleert het de zenuwbanen. Daarnaast zorgt het voor vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Deze voetmassage is dus niet alleen zeer aangenaam maar ook zeer effectief om moeheid te verdrijven en onze energie op peil te houden. 

De meeste mensen vinden een voetmassage ronduit zalig, zelfs als ze nog nooit een andere massage gehad hebben. Bij deze voetmassage wordt je ‘energie’ letterlijk vanuit je hoofd naar je voeten getrokken en is daarom zeer aardend ; dus ideaal voor piekerhoofden.