Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd, waarin veel verandert in een relatief korte periode, met name in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Vooral nu is aanraking en ontspanning belangrijk. Door aanraken via massage, maakt het lijf hormonen aan die een goede zwangerschap stimuleren. De ontspanning die u door de massage ervaart, versterkt dat effect. Wees dus extra lief voor jezelf (en voor je kindje!) en plan een zwangerschapsmassage in.

Waarom juist nu een massage?

Uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen, vaak minder complicaties hebben bij de bevalling. Een zwangerschapsmassage is niet enkel een ontspannend moment voor de zwangere vrouw maar heeft tevens een positieve invloed op vaak voorkomende klachten die ervaren worden tijdens en na de zwangerschap.

Gedurende uw zwangerschap vinden er veel fysieke en hormonale veranderingen in uw lichaam plaats. Onder invloed van hormonen veranderen de spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en om de moeder voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent.
Na een aantal maanden kunnen er lichamelijke klachten ontstaan, zoals rugklachten en kramp in de kuiten. Wanneer de laatste periode dichterbij komt, past het lichaam zich met de snelgroeiende baby in relatief korte tijd aan, wat kan resulteren in bekken-, rug-, nek- en schouderklachten. Daarnaast komt het nogal eens voor dat een zwangerschap gepaard gaat met het vast houden van vocht, verminderde stoelgang en onvoldoende nachtrust. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen u soms emotioneel in de war brengen. Of misschien voelt u zich kiplekker, maar bent u gewoon alleen maar toe aan wat extra ontspanning tijdens de zwangerschap.

Een ontspannende zwangerschapsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor uzelf én de baby, want ook uw baby wordt heel rustig van de zachte en aangename bewegingen. Een ‘gewone’ ontspanningsmassage kan echter drukpunten en grepen bevatten die juist nu vermeden moeten worden. Daarom het advies: bij zwangerschap kiezen voor de Bolle Buiken massage!

Bij INEVA total body

Bij INEVA total body is Ilona opgeleid volgens de Bolle Buiken Massage methode©. Tijdens een Bolle Buiken Massage ontspant u zich heerlijk door oliemassage, met een door uzelf gekozen en geschikte pure essentiële olie. Met pulsen (het zachtjes wiegen van lijf en ledematen) werkt die ontspanning diep door in uw lijf. De massage zorgt er ook voor dat er minder vocht ophoopt in uw handen en voeten.
Met strech-technieken, maak ik meer ruimte in uw lijf. Dat is vooral prettig als u wat verder in uw zwangerschap bent.
Verder corrigeer ik uw houding, waardoor u minder lage rugklachten ontwikkelt. Tijdens de massage krijgt het hele lichaam aandacht: rug, buik, benen, armen, nek, hoofd. Al die plaatsen waar zich zoveel spanning ophoopt tijdens de zwangerschap. Natuurlijk kan men bij INEVA total body ook voor een kortere (deel)massage kiezen.

Tijdens de massage ligt men op een speciale kussenset, de BodyCushion©. Hiermee kunt u de eerste vijf tot zeven maanden zelfs nog op uw buik liggen (dat is een beetje afhankelijk hoe groot uw buik wordt). En daarna, heerlijk ondersteund in zijligging.

Voor de hele massage neem ik ongeveer 90 minuten de tijd. Zo creëer ik voldoende rust en aandacht voor u en uw kindje, een rustmoment na de massage, maar ook voor onverhoopt een plaspauze en een glas gezuiverd water.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vrouwen die op regelmatige basis gemasseerd worden tijdens de zwangerschap, genieten van tal van positieve effecten in de prenatale en postnatale periode. Ook stelt men aanzienlijke voordelen vast tijdens de bevalling en komt het tevens de baby ten goede.
Er is onderzocht dat deze massage een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress (angst) en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeg-geboortes kleiner is.
Deze massage verbetert ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor moeder en kind. De circulatie verbetert, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en de massage werkt kalmerend, pijnbestrijdend en het geeft een geluksgevoel door het stijgen van oxytocine, wat o.a. een post- natale depressie kan voorkomen.