Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Laboratorium onderzoek  

Laboratorium onderzoek is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk onderzoek van de patiënt om na de anamnese tot een zo goed mogelijke diagnose en behandeling te komen Maar laboratoriumonderzoek kan ook worden gebruikt om ziekten te voorkomen (preventief) en voor het optimaliseren van de gezondheid.

Door middel van een testset, bij INEVA total body te verkrijgen, kunnen ‘monsters’ worden afgenomen en onderzocht, bijvoorbeeld bloed om aanvullende schildklierwaarden te onderzoeken die regulier niet getest worden. 

U krijgt van INEVA total body een verslag van de uitslag, zodat u zelf kunt monitoren hoe het met uw gezondheid gaat. De uitslagen kunt u daarna nog bespreken met uw therapeut. De referenties staan meestal op de uitslag vermeld, zodat u zelf kunt meelezen of en hoeveel de uitslagen afwijken. 

Vele onderzoeken worden uitgevoerd bij RP Vitamino Analytic uit Kamperland, maar ook andere laboratoria staan in het bestand bij INEVA total body. Zodoende kan een behoorlijk aantal onderzoeken uitgevoerd worden. 

De laboratoria bieden analyses aan onder andere op het gebied van:

Kosten van het onderzoeken 

In Nederland wordt preventief onderzoek (nog) niet vergoed door de verzekeraars. Uw huisarts mag daarom niet altijd het onderzoek dat u wenst laten uitvoeren zonder dat er een medische noodzaak voor is. Bovendien komt het door het laboratorium uitgevoerde onderzoek voor rekening van uw “eigen risico”. Uiteindelijk betaalt u de testen vaak nog zelf. 

Ook bij natuurgeneeskundig therapeuten komen deze onderzoeken voor eigen rekening. Een vergoeding door de verzekeraar is niet mogelijk, omdat de onderzoeken niet onder de consulten vallen. 

Aantal onderzoeken uitgelicht

De SKB test

De SKB Test is een diagnostisch middel om verstoringen in de lichaamsfuncties in een vroeg stadium op te sporen. Door middel van een druppel bloed uit een vingerprik geeft een combinatie van twee onderzoeken een diagnostisch uitslag, waarmee de oorzaak van uw klachten zichtbaar kan worden. Klik HIER voor uitgebreide informatie.

Ontlastingsonderzoek 

In de darmen huizen miljoenen bacteriën. Deze hebben meer taken dan alleen ons voedsel te verteren en uit te scheiden. Wat veel mensen niet weten is dat ons darmstelsel uiterst complex is.  In onze darmen vinden continue processen plaats, die zorgen voor een optimale immuniteit (weerstand) waarbij onze darmen constant “communiceren” met alle slijmvliezen in ons lichaam. 

Het functioneren van het darmslijmvlies is alles bepalend voor een goede gezondheid. Wanneer dit op welke manier dan ook wordt ondermijnd zullen er klachten ontstaan. Allerlei atypische klachten zoals eczeem, oorontsteking, vaginale infecties, astma etc. ontstaan onder andere ten gevolge van immuniteitsstoornissen in onze darmen. In dit onderzoek worden er parameters getest die kenmerkend zijn voor de werking van het darmslijmvlies.