Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Micro electro therapie met APS en INFLAM-Bio

Een actiepotentiaal is een elektrische ontlading van de lichaamscel en zorgt voor de communicatie tussen de cellen onderling. Met uw hersenen wordt uw hand iets aanraakt, of uw spieren weten dat zij zich moeten aanspannen bij het traplopen. Tijdens de actiepotentiaal is de celwand tijdelijk beter doorlaatbaar waardoor voedingsstoffen de cel in en afvalstoffen de cel uit kunnen.Dit noemen we de celstofwisseling. Door allerlei oorzaken kan deze actiepotentiaal verzwakt zijn, bijvoorbeeld door een blessure, door een ontsteking of door het ouder worden.

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie

De naam Actie Potentiaal Simulatie zegt het al: het APS apparaat simuleert de natuurlijke, lichaamseigen actiepotentiaal zoals die bij ons allemaal voorkomt. Ook de INFLAM-Bio therapie valt onder een soortgelijk micro-electrotherapie. De therapie geeft een versterkte activering van de juiste natuurlijke processen door het nabootsen van dit lichaamseigen signaal via de huid. Lichaamseigen stoffen die zorgen voor pijnbestrijding, wondgenezing, ontstekingsremming en doorbloeding worden in grotere hoeveelheden aangemaakt dan normaal. Stoffen die deze processen tegenwerken worden versneld afgevoerd.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onder invloed van micro electrotherapie de productie van lichaamseigen pijnstillende neurogene stoffen, zoals bèta-endorfine en leucine-enkefaline toenemen waardoor de pijn wordt verminderd.

Ook een belangrijk effect dat met de therapie is aangetoond en dat de werking verklaart is de toename van Adenosine Trifosfaat met zelfs 500%. Deze stof (ATP) is verantwoordelijk voor de opslag, het transport en het vrijkomen van energie en speelt een belangrijke rol bij het genezingsproces. ATP levert de energie die nodig is voor het stofwisselingsproces. Verhoging van de productie van ATP leidt tot een toename van de synthese van eiwitten en weefselherstel. De stofwisseling van de cellen kan zich herstellen zodat het natuurlijke genezingsproces op gang komt. Ook verbetert de kwaliteit van het slapen en uw energie-niveau.

Kortom, de combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt deze behandeling tot een succesvolle therapie.
Het genezingsproces wordt in gang gezet in het lichaam zelf zonder de nadelige bijwerkingen van medicijnen. Binnen een tijdsbestek van 4 weken weet u of de therapie voor u succesvol is. Inflam-Bio en APS zijn bijzonder effectief bij acute en chronische klachten.

Personen met een pacemaker, kanker en zwangeren mogen niet worden behandeld.

Acute pijn

Pijn kan ineens optreden. Dit kan het gevolg zijn van een ontsteking, een blessure, een verwonding of om andere, soms onbekende reden. Pijn is het gevolg van een verstoring in de natuurlijke balans. Micro-electro therapie werkt op celniveau en geeft een versterkte activering van de natuurlijke processen en helpt het lichaam bij het verminderen van de pijn, de ontsteking, de zwelling en zorgt voor toename van de plaatselijke bloedstroom, waardoor versnelling van genezing van sportblessures en wonden (bv. ulcus cruris). Mensen met acute problemen kunnen na 1 tot 5 behandelingen klachtenvrij zijn of een verbetering ervaren.

Chronische pijn

Bij chronische ziekten is het biologisch mechanisme alsmede het vermogen om voldoende lichaamseigen pijnstillende stoffen vrij te maken verstoord. Bovendien is er te weinig ATP voorradig in de weefsels wat leidt tot vertraging van het herstel van weefsels en een tekort aan energie. Dit is o.a. het geval bij auto-immuunziekten zoals Reuma, M.E., Multiple Sclerose, posttraumatische dystrofie, fantoompijn en Fibromyalgie, maar ook andere chronische (dus langdurige) aandoeningen.

De behandeling

Vaak wordt gedacht dat micro electrotherapie een alternatieve geneeswijze is, maar dit is niet juist. Deze therapie en is een zeer effectieve methode bij pijnbestrijding. Feitelijk hoort deze therapie thuis in de reguliere pijnbestrijding.

Alvorens u begint met de behandeling zal de therapeut gegevens over u en uw aandoening nodig hebben, zo nodig zal er overleg met uw (huis-) arts plaatsvinden. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig, echter wel een diagnose. Dit betekent dat u met uw klachten eerst uw huisarts hebt bezocht. Na de intake en het doornemen van adviezen wordt een behandelingsplan opgesteld, daarna volgt de behandeling.

De behandeling op zich bestaat uit het plakken van 8 elektrodes op het lichaam, waardoor het lichaamseigen signaal met uw huid in contact wordt gebracht en duurt maximaal 30 minuten per keer. De behandeling is pijnloos, u voelt hooguit een prettige prikkeling. Bij acute klachten zijn 5 behandelingen meestal voldoende.

Bij chronische klachten zijn meestal tot 12 behandelingen nodig om het genezingsproces op gang te brengen.

Bij resultaat is afhankelijk van uw aandoening eens in de paar weken een onderhoudsbehandeling nodig, terwijl anderen na een aantal behandelingen pijnvrij zijn en kunnen stoppen.

Indicaties

Er zijn een aantal signalen waardoor u weet dat de therapie bij u het gewenste effect heeft: