Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

De behandeling

De Dorntherapie komt uit Duitsland. Uw therapeut heeft de Dorn- methode van twee verschillende mensen geleerd die zelf hun opleiding hebben gekregen van Dieter Dorn, de "ontdekker" van de Dorn therapie en Helmuth Koch, zijn opvolger. 

Als door het opheffen van het beenlengteverschil eenmaal de basis in orde is, wordt er verder gegaan met de wervelkolom. Alle wervels worden nu gecontroleerd. Staan alle wervels op hun meest ideale positie, dan ziet de ruggenwervel er uit als een parelketting. 

Als ze niet in de goede positie staan worden ze voorzichtig weer op hun goede plekje gedrukt. Dit drukken gebeurt  niet met kracht van buiten af door de therapeut ( het ‘kraken’), maar door  uitgevoerde bewegingen van de cliënt zelf. Dit worden dynamische correcties genoemd en hierdoor accepteert het lichaam veel makkelijker de veranderde positie. 

De cliënt pendelt met de benen (of armen, of draait het hoofd) dusdanig dat de spieren,  die bij de verschoven wervels of gewrichten horen, niet kunnen fixeren terwijl de therapeut de wervel terug schuift in de gewenste positie.  Anders dan bij sommige manuele therapieën is het hierdoor niet mogelijk over een eventuele pijngrens te gaan, wat de behandeling geschikt maakt voor iedereen. 

Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding verbeterd. De zenuwbanen, die bijbehorende organen innerveren,  kunnen op deze manier ook voor een verbeterde doorstroming zorgen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan. Dit is dus niet een behandeling voor 'alleen de rug'.