Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Medical Taping Concept

Gezondheidspraktijk INEVA total body biedt losse behandelingen aan met Kinesiotape, maar meestal wordt vanuit de intake gekozen voor een integrale aanpak, waarvan medical taping een onderdeel kan zijn in de behandeling en instructie.

Wat is Medical Taping?

Misschien heeft u wel eens een sporter gezien met gekleurde tape. Deze elastische tape is een nieuwe vorm van sporttape, de Kinesiotape. Volgens het Medical Taping Concept (MTC) wordt de Kinesiotape gebruikt ter ondersteuning van en pijndemping bij spieren, pezen en gewrichten.

Werking

De elasticiteit van de tape zorgt ervoor dat de huid iets opgetild wordt, er ontstaan welvingen. Zo ontstaat er meer ruimte tussen de huid en het onderliggende weefsel. Hier liggen o.a. lymfevaatjes, haarvaatjes en zenuwreceptoren. De liftende werking geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De ervaren pijn vermindert meteen. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken kunnen er verschillende effecten worden bereikt. De tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

Wat kan het Medical Taping Concept voor u betekenen

Medical Taping kan u helpen bij een zeer groot aantal verschillende klachten, zoals:

De effecten zijn:

Kinesiotape versus gewone sporttape

Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. De gewone sporttape veroorzaakt een aanzienlijke drukverhoging wat de bloedcirculatie beperkt. Dit vertraagt het herstel van de blessure en de spieren worden zwakker, omdat ze beperkt kunnen worden gebruikt.
Medical Taping daarentegen ondersteund het weefsel in zijn functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. Gewone sporttape wordt verwijderd na het sporten,
terwijl de elastische tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Het is tevens waterbestendig (er kan mee gedoucht worden). Dit zorgt voor 24-uur per dag behandeling en dus voor een sneller herstel.