Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Wist u dat 80% van het immuunsysteem zich in uw buik bevindt?

11-3-2019 – Ilona Nijmeijer

Onze darm bevat miljarden bacteriën die samen de zogenaamde darmflora of het microbioom vormen.

In feite hebben we meer bacteriën in ons lichaam dan we lichaamscellen hebben! Gek, toch? Hoewel ze klein zijn - deze bacteriën in de darm zijn de ware verdedigers van uw gezondheid! Hoe gaat het met uw afweer…of zitten er een paar gaatjes in?

Het is één van de vele functies van deze bacteriën om in essentie alles te testen wat op hun weg komt om te bepalen of het "goed" of "slecht" voor ons is. Op die manier filteren ze en doden ze vele ziekmakers en zijn daarom cruciaal om te voorkomen dat je de hele tijd ziek wordt. 

Waarom wordt onze darm aangevallen?

Helaas zijn er tal van factoren die de darmflora kunnen beschadigen en daarom het immuunsysteem aanzienlijk verzwakken:

Wat gebeurt er in een verzwakte darm?

Als uw darm wordt verzwakt en beschadigd door een of meer van de hierboven genoemde factoren, opent dit de deur voor ziekmakende stoffen: bacteriën, virussen, schimmels, gisten en parasieten, die zich verspreiden in de darm (en daarna lichaam!). Het kan ook resulteren in andere gezondheidsproblemen - bijv. Leaky Gut-(doorlaatbare darm) of prikkelbare-darmsyndroom (IBS). 

In ieder geval kunnen de gevolgen hiervan behoorlijk ernstig zijn:

Test nu de gezondheid van uw darm!

Deze darmflora kan getest worden, zodat u weet hoe het met uw immuniteit is gesteld! 

Met een laboratoriumtest krijgt u informatie over de huidige toestand van uw darmgezondheid. Door het consult bij INEVA total body leert u hoe u uw immuunsysteem kunt verbeteren op een manier die is aangepast aan uw behoeften en hoe u uw gezondheidsproblemen kunt aanpakken.