Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Breuss-massage

De Breuss massage is een zachte ontspannende tussenwervelmassage, ontwikkeld door dhr. Rudolf Breuss.

Een tussenwervelschijf in de wervelkolom is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

breussmassage

Bij de theorie achter deze Breuss massage wordt er vanuit gegaan dat er geen versleten tussenwervelschijven in de wervelkolom bestaan, omdat alle cellen, ook tot op hoge leeftijd, steeds weer vernieuwd kunnen worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren.

Vele tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia, maar ook pijn door zeer verkrampte spieren kunnen hiermee ongevaarlijk en succesvol behandeld worden.

Ik was echt verbaasd dat ik na 1 Breuss massage de hele week geen pijnklachten meer had.

 Richard

De Breuss massage laat zich heel goed combineren met de Dorn-therapie. Door de ontspanning die in de wervelkolom ontstaat, is het mogelijk de wervels opnieuw te richten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale olie, namelijk St. Jansolie die dieper doordringt in de wervels dan andere olie. Meestal wordt deze massage  ná de Dorn-behandeling gegeven om de wervelkolom nog beter te strekken. 

Soms is het niet mogelijk om Dorn-therapie te geven en mag men alleen de Breuss-massage geven. Bij acute ischialgie is dit bijvoorbeeld het geval, omdat er dan teveel pijn is, maar ook bij andere heftige pijn bijvoorbeeld zeer verkrampte spieren. Echter ook op zichzelf kan deze fijngevoelige rug massage psychische, energetische en lichamelijke blokkades oplossen.