Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Hotstones massage

Hot stone massage is een eeuwenoude, rituele massagevorm. In Azië en India werden 'hot stones' al gebruikt vóór de introductie van accupunctuur en in Amerika worden hete stenen al eeuwenlang gebruikt door de Indianen. En de Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen warme stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen.

Pure ontspanning met warme stenen

hot stones

Hotstone massage is een bijzondere ervaring, een warme variatie op de Klassieke Massage. Verwarmde, platte stenen, de hot stones (ca. 40-50 graden Celsius), worden op sleutelpunten op het lichaam geplaatst. De plaatsing van de stenen is meestal op specifieke punten op de rug, in de palmen van de hand of tussen de tenen, maar kan variëren afhankelijk van de conditie van de cliënt. Na het leggen van de hot stones wordt er op andere plekken gemasseerd met de warme stenen, olie en handen. Zo wordt het een diepe, plaatselijke warmte massage en dit ontspant de spieren, verbetert de bloedsomloop en ontspant het hele lichaam. Hierdoor draagt het bij aan het zelf-herstel van het lichaam.

De stenen

Voor de Hot stone massage worden onder andere zwarte basalt stenen gebruikt. Deze stenen zijn ijzerhoudend en houden de warmte goed vast. Ze komen uit de zee of uit rivieren, uit schone gebieden met vulkanen. INEVA total body gebruikt verschillende stenen, in uiterlijk en afmeting, met allemaal hun eigenfunctie. De stenen zijn echter nooit ruw, maar plat en glad. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.

Voor wie?

Hot Stone massage is geschikt voor mensen die zich vaak koud voelen of koude voeten hebben. Het is ook geschikt voor mensen die last hebben van spierspanning. De warmte ontspant de spieren, waardoor de therapeut op de spieren kan werken zonder diepe druk te gebruiken. Er zijn verschillende indicaties waarvoor deze massage goed kan werken:

Maar deze massage is bovenal puur genieten voor lichaam en geest!

Geweldige masseuse, passie voor haar vak. Een echte aanrader voor een ontspannende massage.

- Mw. Groot Koerkamp

De Hot Stone massage bij INEVA total body

Bij INEVA total body kunt u kiezen uit verschillende tijdsduren. Van een kortere massage van 45 minuten van rug- nek - schouders tot de meest uitgebreide van 2 uur. Natuurlijk is het ook mogelijk om enkel uw benen te laten masseren in de 45 minuten als u dat wenst! Liggend op uw buik op de comfortabele anatomisch gevormde bank worden eerst de stenen op uw rug gelegd. Vervolgens worden uw voeten, onder- en boven benen en rug gemasseerd. Na massage van het hoofd wordt u gevraagd om op uw rug te keren. Kleine warme steentjes worden tussen de tenen geplaatste en de volgorde wordt herhaald tot aan een kleine gezichtsmassage.

Contra-indicaties

Vóór alle massages wordt in de praktijk gevraagd naar klachten / contra-indicaties. Massage wordt niet aanbevolen bij de volgende klachten / situaties: