Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Klassieke massage

Massage is een eeuwenoude behandelmethode waarover in de Chinese literatuur beschrijvingen zijn gevonden die dateren van 2700 jaar voor Christus. Ook zijn er eeuwenoude beschrijvingen bekend uit India, Griekenland en Egypte. De Klassieke Massage is een van de bekendste massagevormen en dankt haar naam aan vijf handgrepen die in deze oude geschriften worden beschreven. 

Bij deze vorm van massage is alles erop gericht om tot volledige ontspanning te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. De heerlijke massage bestaat vooral uit rustige technieken, waarbij lichte druk wordt gegeven. Naast de ontspanning zorgt deze massage voor vermindering van stress gerelateerde klachten.     

De werking                              

De klassieke massage verbetert de bloedsomloop en lymfecirculatie, maakt gewrichten, spieren en pezen soepeler en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast verbetert massage uw algemene gezondheid, uw stressniveau wordt verlaagd en heeft het een positieve invloed op uw immuunsysteem. 

Een ontspannen lichaam herstelt ook sneller van overbelasting. Door die ontspanning kunnen allerlei gevolgen van stress (bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zult u dan merken dat alertheid, prestatie en het concentratie vermogen verbeteren.

Mochten (erge) pijnklachten de belangrijkste reden zijn van een consult kan er ook een andere behandelvorm worden geadviseerd.  Kijkt u daarvoor op pijnbestrijding / triggerpointtherapie.

Preventief

Door het ondergaan van een massage kan men zich bewust worden van hoe het lichaam aanvoelt en waar de spanningen zitten, geestelijk en/of lichamelijk. Hierdoor kan een massage ook heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Ik vond het een erg fijne en professionele massage. De sfeer en masseuse zijn rustgevend. De behandeltafel afgestemd op het lichaam, geeft een extra ontspannen gevoel. Top.

- Mw. Nijeboer

Bij INEVA total body

Een klassieke massage wordt uitgevoerd op de massagetafel.

Het is een massage met rustige en lange massagegrepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van alle soorten technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Een heerlijk geurende olie en een warme omgeving dragen bij aan de ontspanning.

Bij een klassieke massage kan een breed scala van gebieden op het lichaam gemasseerd worden zoals de rug - schouder- nek zone, benen, armen en hoofd of hals. In onze praktijk hebben we verschillende tijdsduren, zie onze tarieven. De massage kan echter worden aangepast naar en afgestemd op uw specifieke wensen.