Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Lees hier het laatste Nieuws

11 maart 2019:  Wist u dat 80% van het immuunsysteem zich in uw buik bevindt?

Deze miljarden bacteriën in uw darm zijn de ware verdedigers van uw gezondheid!                                                                                         Hoe gaat het met uw afweer....…of zitten er een paar gaatjes in?
Lees meer.     

              

4 maart 2019:  Ontbijt toch NIET de sleutel tot gewichtsverlies?

Jarenlang bent ook u waarschijnlijk ervan uitgegaan dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dit leerden wij van de Schijf van Vijf en van het Voedingscentrum. Zeker als je gewicht wilt verliezen. Recent onderzoek wijst echter uit dat dit geen terechte aanname is.
Bij INEVA total body wordt al langere tijd aangegeven om te luisteren naar het eigen lichaam; een langere vastenperiode heeft daarnaast ook nog een ontstekingsverlagend effect. Lees meer.


25 februari 2019:     Suppletie voor adequate jodiumstatus rond zwangerschap

Jodium is een belangrijk sporenelement dat tijdens de zwangerschap cruciaal is voor de (hersen)ontwikkeling van de foetus. Uit studies is herhaaldelijk gebleken dat zwangere vrouwen moeilijk aan de aanbevolen norm komen. In Nederland geldt voor hen echter geen suppletieadvies. Dat is wel het geval in de Verenigde Staten en ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Australische wetenschappers leveren nu opnieuw bewijs dat zonder suppletie onverantwoorde tekorten kunnen ontstaan. Lees meer.

11 februari 2019:    WAT ZIJN PROBIOTICA EN WAAROM ZOUDEN ZE GEZOND ZIJN?

Probiotica supplementen worden gedefinieerd als "micro-organismen die in het lichaam worden geïntroduceerd vanwege hun heilzame eigenschappen". Het zijn verschillende soorten levende bacteriën en gisten die vooral gunstig zijn voor uw spijsverteringsstelsel en immuunsysteem.  Lees meer.


1 februari 2019:  MONDBACTERIE SPEELT MOGELIJK ROL BIJ ALZHEIMER

De mondbacterie P. gingivali is een aannemelijke oorzaak van de ziekte van Alzheimer. Dit blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in het tijdschrift Science Advances. Ook presenteerden onderzoekers een potentieel medicijn dat de bacterie bestrijdt. 

Wetenschappers troffen het dna van de mondbacterie aan in de hersenen van Alzheimerpatiënten. P. gingivali is een van de hoofdveroorzakers van de tandvleesontsteking PARADONTITIS, waardoor tanden kunnen uitvallen. Bij ouderen komt dit relatief vaak voor.  Lees meer.