Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

VEDA PULSE

Vedapulse is een innovatief medisch diagnosesysteem voor het bepalen van de algemene gezondheid. Het systeem is ontstaan als vertaalslag na onderzoek  tussen de traditionele Chinese en Ayuvedische polsslagdiagnose en de moderne westerse geneeskunde. 

Aan de hand van dit onderzoek is door een combinatie van beiden een objectieve methode ontwikkeld om te diagnosticeren op basis van de hartslag en zo de gezondheidstoestand van de mens te evalueren. 

De praktijk

Omdat er in de praktijk van INEVA total body al werd gewerkt met hartritmevariabiliteit én met acupunctuur, was de Vedapulse een logisch vervolg. 

Via twee elektroden rond de polsen wordt een hartslagmeting van enkele  minuten uitgevoerd. Dit is volstrekt pijnloos en de analyse kan zowel bij kinderen als volwassenen worden afgenomen.

Het interval tussen de hartslagen wordt tot op een duizendste milliseconde nauwkeurig gemeten. Op deze manier wordt een zeer uitgebreid beeld gekregen van de algemene gezondheidstoestand, stresswaarde, de energie in de meridianen en organen. De VedaPulse brengt op basis hiervan een rapport uit met de huidige gezondheidstoestand. Daarnaast volgt op basis van deze analyse advies om de gezondheidstoestand te verbeteren. Er wordt rekening gehouden met vele factoren, o.a. huidig ziektebeeld en de Ayurvedische constitutie waardoor deze adviezen zeer individueel zijn. Zo kan er ook een persoonlijke lijst van (niet-) aanbevolen voedingsmiddelen worden gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met al deze factoren; de invloed van voeding op het menselijk lichaam in combinatie met de gemeten waarden en verschillende ziekten. 

De VedaPulse diagnosticeert geen ziektes. De analyse geeft echter vaak wel  een verrassende kijk op de achtergrond van de gezondheidsproblemen die zich voordoen.
Zodoende wordt deze methode gebruikt als hulpmiddel bij de anamnese en wordt gebruik gemaakt van de adviezen die worden gegeven o.a. op het gebied van voeding en behandeling. 

Een analyse met Vedapulse kan uitgevoerd worden in het eerste consult, consultduur is dan wel 1u15,  zie tarieven. Ook wordt de analyse gebruikt voor de controle en voortgang gedurende de behandeling, consultduur is dan 45 min.

Vedapulse is ook zeer geschikt toe te passen bij een Health Check.

 Meer lezen over de Vedapulse? Klik hier.