Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

STOP en SOLIDE acupunctuur

De STOP en SOLIDE Acupunctuur onderscheid zich van SNEL STOP en STOP SOLIDE lasertherapie vanwege het feit dat in deze behandelingen met (oor-) acupunctuur wordt gewerkt in plaats van met laser. 

De SOLIDE Acupunctuur is een methode van 3 behandelingen met begeleidingsconsulten in 1 maand. Na de eerste behandeling volgt met 1 week de tweede en de derde na 3 weken. Daarnaast ontvangt u een uitgebreid informatiepakket , vitamine B/C, een doosje laurierdrop, telefonische helpdesk én een waardebon voor een gratis nabehandeling binnen drie maanden. 

De STOP Acupunctuur is een methode van 1 behandeling met een begeleidingsconsult, doosje laurierdrop, uitgebreid informatiepakket en een telefonische helpdesk.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Door hele dunne naaldjes in verschillende delen van het lichaam aan te brengen of gebruik te maken van speciale oor acupunctuur, afhankelijk van uw situatie, kunnen allerlei aandoeningen en verslavingen zoals roken, behandeld worden. Ontelbaar veel mensen zijn gestopt met roken door deze behandeling. Acupunctuur zorgt ervoor dat het lichaam sterker wordt om de verleiding om een sigaret te pakken tegen te gaan. Meer weten over Acupunctuur? Klik dan HIER.

Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen. Daarnaast is een goed inzicht in de verslaving om er definitief mee op te houden net zo belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. INEVA total body zal dus aan beide aspecten aandacht besteden.

De Behandeling

Bij de behandeling plaatst de acupuncturist een aantal naaldjes op specifieke plaatsen in de huid (de zogeheten acupunctuurpunten) in het lichaam. Acupunctuur op deze punten heeft naar verluidt op tabaksverslaafden een aantal effecten: de eigen wilskracht wordt sterker, ze gaan de tabakssmaak vies vinden en de ontwenningsverschijnselen worden minder. De bijverschijnselen van het stoppen met roken, als onrust, slaapstoornissen en eetdrang, dus gewichtstoename worden verminderd, waardoor het proces van stoppen gemakkelijker verloopt. Tevens worden er kleine verblijfsknopjes in het oor geplaatst. Deze reflextherapie is een ondersteuning van de acupunctuur waarmee u naar huis gaat. Daarnaast krijgt u een voedingssupplement die u ondersteunt in het stoppen met roken.

Zwanger?

Een van de redenen om te stoppen met roken is het zwanger zijn of graag willen worden. Vaak wordt mij de vraag gesteld of de acupunctuur tijdens de zwangerschap kan en mag worden toegepast. Acupunctuur kan zeker zonder problemen worden toegepast tijdens de zwangerschap. Wel is het verstandig de therapeut op de hoogte te stellen van de zwangerschap (of zwangerschapswens). Aangezien een veel gehoorde bijwerking van de acupunctuur ontspanning is, kan het daardoor juist weldadig werken.