Gezondheidspraktijk  INEVA  total body

Het Zeswekenplan

Het Zes Weken Plan bestaat uit drie consulten. De basis van deze methode ligt in een laag calorisch dieet met weinig vet om de eigen vetstofwisseling te activeren. Tevens ontvangt U bij dit plan een multivitamine en thee. Gedurende dit plan krijgt u tevens ondersteuning met lasertherapie of ooracupunctuur/verblijfsnaaldjes.

Het maakt natuurlijk verschil of u zwaar werk verricht, een zittend beroep heeft of veel sport. Ook is er verschil in caloriebehoefte tussen mannen en vrouwen. Dit wordt meegenomen in het plan, zodat het ook voor u hanteerbaar is. Naast gewichtsvermindering kunt u ook andere prettige zaken opmerken, bv. meer energie en minder pijnklachten.

Ik kreeg het afvallen echt niet meer voor elkaar. Daarom dit geprobeerd. En daadwerkelijk ben ik weer aan het afvallen. Ik ga zeker door. Ik Doe nu de 6 weekse en blijf dan onder behandeling om mijn leefwijze ook echt zó aan te passen dat ik niet meer zwaarder wordt.”

- Mw. Bakker

Een plan met drie consulten

Tijdens het eerste consult krijgt u uitleg over het eerste gedeelte van het dieetplan van drie weken, het ontgiftingsplan, met veel fruit, groente en rauwkost. Ook krijgt u uitleg over de werking van de laser of ooracupunctuur. Natuurlijk wordt u gewogen en gemeten en worden ook uw BMI, uw vetmassa en uw vetvrije massa bepaald. We bespreken uw doelstelling, waarna de behandeling plaats vindt. Door middel van het plaatsen van verblijfsnaaldjes of het laseren van reflexpunten in het oor wordt uw hongergevoel en de trek in bepaalde stoffen (bijvoorbeeld zoet of hartig) gereduceerd, uw stofwisseling versneld en emotiepunten worden aangepakt. Hierdoor kunt u het dieet goed volhouden.

Het tweede consult vindt plaats na twee weken. De laatste drie weken, het stabiliseringsplan, is erop gericht zoveel mogelijk het jojo-effect te minimaliseren. Het tweede gedeelte van het dieetplan wordt doorgenomen, er wordt opnieuw gewogen en de resultaten worden geëvalueerd. U wordt in de gaten gehouden of u niet te snel of te langzaam gewicht verliest en u wordt ondersteund en gemotiveerd waar nodig. Tevens ontvangt u weer een laserbehandeling of oor verblijfsnaaldjes.

Het derde consult vindt plaats na vier weken. Ook al duurt het plan voor u nog twee weken, dit consult is er voor om te controleren hoe uw lichaam het tweede gedeelte van het dieetplan heeft opgepakt en of het goed heeft kunnen stabiliseren. Daarnaast bespreken we het vervolg traject. Hoe komt u tot een verantwoord eetpatroon met een goede verdeling van voedingsstoffen, wat is uw BMR (ruststofwisseling) en hoe vermijd u de valkuil van uw oude eetpatroon? Daarnaast krijgt u tips voor het beheersen van uw gewicht, inclusief aandacht voor beweging.                                                                              

Hoe verder na het zeswekenplan?

Het vervolg traject kunt u ook samen met INEVA total body ingaan: de begeleiding die u wenst wordt gerealiseerd!

U kunt verder met Het Individueel Plan, u kunt weer een traject oppakken met Het Zes Weken Plan of De Momentum Kuur of u kiest bijvoorbeeld voor de eenmalige laserconsulten of de Weeg- Meetconsulten als extra ondersteuning.